جاذبه های گردشگری ایرانمجله

جاهای دیدنی زاهدان

یکی از شهر های جنوب شرقی ایران، زاهدان می باشد. در معرفی شهر زاهدان باید بگویم برخلاف باور بسیاری از مردم، شهری امن و بسیار دیدنی است. زاهدان پایتخت دومین استان پهناور ایران، سیستان و بلوچستان می باشد. زاهدان از سمت شمال به شهرستان هامون، از شرق به کشورهای افغانستان و پاکستان، از جنوب به شهرستان تفتان و از غرب به شهرستان منتهی می شود. زاهدان در بیشتر روز های سال گرم و خشک می باشد در فصل تابستان روز هایی بسیار گرم و شب هایی باز هم گرم اما با حرارت نسبی کم را تجربه می کند. شهر زاهدان متشکل از بلوچ ها و فارس ها می باشد. زاهدان دارای جاذبه های بسیار دیدنی و تاریخی می باشد که قرار بر این می باشد که امروز به معرفی آن ها بپردازیم. در ادامه ی مقاله می خواهیم به جاذبه های گردشگری زاهدان بپردازیم.

جاذبه های تاریخی زاهدان,جاذبه های دیدنی زاهدان,جاذبه های زاهدان

دیدنی های تاریخی زاهدان

زاهدان طیف عظیمی از فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها می باشد. نگرش عمومی بر این می باشد که بحران هویتی این شهر زاییده ترکیب جمعیتی خاص آن می باشد. این شهر روزگاری به واسطه ی مهاجرت مهاجرانی از شهر ها و استان های دیگر کشور تشکیل شده است. این شهر روزگاری به واسطه مهاجرت مهاجرانی از شهر ها و استان های دیگر کشور تشکیل شده و چالش اصلی زمانی شروع شده است. که هیچ کدام ازاین اقوام نتوانستند روح فرهنگ خود را به درستی در این شهر بدمند.

جاذبه های گردشگری زاهدان,جاذبه های تاریخی زاهدان,جاذبه های دیدنی زاهدان

موزه ی پست و ارتباطات زاهدان

موزه ی پست و ارتباطات زاهدان یکی از جالب و عجیب ترین جاذبه های زاهدان محسوب می شود. بنای این موزه در سال 1311 به عنوان اولین ایستگاه رادیویی استان به پخش برنامه هایی به زبان بلوچی شناخته می شود. این مکان از دهه 1380 به موزه تغیر کاربری داده است و مجموعه ای از ابزار پستی و ارتباطی در غرفه ها و ویترین های آن به نمایش بازدیدکنندگان درآمده ات که سالانه بسیاری از گردشگران و مسافران از آن بازدید می کنند.

جاذبه های تاریخی زاهدان,جاذبه های دیدنی زاهدان,جاذبه های زاهدان

خانه ابویی زاهدان

خانه ابویی یکی از خانه های تاریخی زاهدان با معماری خاص و منحصر به فرد می باشد، که حتی نام آن در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. سال های زیادی از خانه ی ابویی نمی گذرد. این عمارت حدود 86 سال قبل و در سال 1311 خورشیدی ساخته شده است. یکی از برجسته ترین معماری های یزدی کشور در آن دوران عملیات ساخت این خانه ی شگفت انگیز را بر عهده گرفته است. یکی از معروف ترین و برجسته ترین معمارهای یزدی کشور در آن دوران عملیات ساخت این خانه را برعهده گرفته است. این عمارت ی از جاذبه های دیدنی زاهدان محسوب می شود که به شخصی به نام زعیم ابویی تعلق داشت. زمانی که این را می ساختند، هنوز زاهدان شکل و شمایل یک کلان شهر را نداشت و هسته اصلی شهر تازه در حال تشکیل بود. خانه ابویی در زمین بزرگی به مساحت 813 متر مربع و با زیر بینای 483 متر مربع ساخته شده، آجر و خشت خام از اصلی ترین مصالحی می باشد که در ساخت این خانه به کار رفته است. یدر ورودی عمارت درشمال غرب بنا شده و به یک هشتی بسیار زیبا سقف گنبدی شکل باز شده و پس از عبور این هشتی به حیاط خانه ابویی خواهید رسید. دور تا دور این حیاط اتاق های مسکونی عمارت قرار گرفته است. این اتاق های سنتی و زیبا در شمال جنوب و شرق این حیاط وافع شده اند. یکی از جالب ترین ویژگی های معماری خانه ابویی توجه ریز و بسیار قشنگ معمار به زوایای نور خورشید در آن می باشد.

جاذبه های تاریخی زاهدان,جاذبه های دیدنی زاهدان,جاذبه های زاهدان

قلعه تپه لادیز زاهدان

در جنوب غربی میرجاوه سیستان بلوچستان روستایی باصفا به نام لادیز با یکی از قدیمی ترین آثار تاریخی به نام قلعه لادیز منتظر حضور گرم شما می باشد. این قلعه به دلیل سکونت افرادی با نام و نام خانوادگی اربابی به قلعه اربابی معروف شد. این قلعه در زمان ساسانیان احداث شد، که تا به امروز تنها ویرانی هایی از این بنای باشکوه باقی مانده است. این قلعه زمانی که آب رودخانه در قسمت شمالی قلعه جاری بود، زندگی در این روستا جاری بود. قلعه تپه لادیز در 19 دی ماه 1380 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. وجود چاله به قطرحدود 5 متر که در قسمت غربی این قلعه می باشد که در داخل این قلعه وجود دارد. اما متاسفانه خیلی وقت است که فرو ریخته است.

جاذبه های تاریخی زاهدان,جاذبه های دیدنی زاهدان,جاذبه های زاهدان

بازار چهار راه رسولی زاهدان

بازار رسولی زاهدان در شرایطی تبدیل به یک برند گردشگری برای شهر زاهدان و استان سیستان بلوچستان می باشد. داستان شکل گیری این بازار از آنجا شروع شد که فردی به نام حاج رضا رسولی ثانی آبادی که از اهالی یزد بود در مسیر سفر خود به کشور هند در زاهدان توقف کرده است و در حوالی بیابان های شهر که امروزه همان چهارراه معروف رسولی است چندین مغازه و دکان در یک ردیف بنا می کند. یکی لز مزایای خوب این بازار نزدیک بودن زاهدان به مرز پاکسان و افغانستان و نزدیکی به هند می باشد زیرا انواع جنس های خارجی از خوراکی های متنوع گرفته تا پوشاک نو و تاناکورا را می توانید در بازار رسولی این شهر پیدا کنید. شما می توانید هر چیزی که مد نظررتان است در این بازار پیدا کنید زیرا دارای اجناس بسیار متفاوتی می باشد، همچون عمده کالا هایی که در این بازار بزرگ و طویل به فروش می رسند شامل پوشاک، انواع کفش، انواع پارچه، چای، ادویه های متنوع، ترشی های تند و تیز، میوه ها گرمسیری، لوازم الکترونیکی، لوازم خانگی و لوازم آرایشی می باشد. علاوه بر همه ی این ها این بازار یکی از جاذبه های دیدنی زاهدان هم محسوب می شود.

جاذبه های تاریخی زاهدان,جاذبه های دیدنی زاهدان,جاذبه های زاهدان

خانه شمس زاهدان

خانه شمس یا خانه شمسی تهنا جاذبه ای می باشد که قدمت آن به دوران پهلوی در سال 1315 بر می گردد. خانه شمس در آثار ملی به ثبت ایران رسیده است.  سبک معماری این خانه به سبک و سیاق معماری یزدی خانه های دیگری است که در سال های اولیه شکل گیری فضای شهری زاهدان بنا شده اند. بنای این خانه شامل بخش هایی از جمله هشتی، حمام، فضای انباری، تعدادی مطبخ خانه و اتاق های مسکونی می باشد. خانه شمس را پس ازمرمت و بازسازی، تبدیل به یکی از جاذبه های تاریخی زاهدان و پژوهشکده ی آثار باستانی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا