جاذبه های گردشگری ایرانمجله

جاذبه هایی از گرمسار

شهرستان گرمسار یکی از شهرهای دیدنی و تاریخی که در غرب استان سمنان قرار دارد. این شهر حدود ۵۱۸۲ کیلومتر مربع مساحت دارد، گرمسار که در گذشته بنام خوار معروف بوده و یکی از ایالات ملک ری و یکی از مناطق آباد ایران محسوب می شده است، قدمت این شهرستان به دوره قبل از اسلام و دوران اشکانیان ايران باستان باز می گردد، شهر باستانی گرمسار همچنین جزو یکی از شانزده سرزمین اوستا به نام ورن بوده در زمان اشکانیان این شهر از اهمیت بسیارزیادی برخوردار بود و در زمان سلوکیان در این شهر بناهای مهم متعددی ساخته شده که یکی از این بناهای معروف و با ارزش خاراکس می باشد و همچنین یکی از مهمترین نواحی استراتژیک ایران قدیم یعنی دروازه کاسپین یا دربند خزر ماد را از پارت جدا می کرد از دیگر آثار تاریخی در این شهر می باشد که در کتب تاریخی زیاد از آن یاد شده، شهر گرمسار دارای آثار باستانی متعددی از قلعه های عظیمی تاریخی بوده که در طی طول هزاران سال فرسایش یافته و به تپه هایی بزرگ تبدیل شده، این قلعه های تاریخی عبارتند از قلعه ایوان کی، قلعه ده نمک، قلعه سردار، قلعه های ریکان، قلعه های کهک، قلعه پاده، قلعه پنج تن، قلعه رشمه که در زمان هخامنشیان، اشکانیان و سلوکیان بنا شده اند.  آس چارتر به شما این امکان را می دهد تا با کمترین هزینه و کمترین زمان بتوانید بهترین بلیط هواپیما مشهد تهران و بلیط ارزان چارتری اهواز تهران و بلیط پرواز شیراز تهران و بلیط پرواز یزد تهران را از این سامانه دریافت نمایید.

 

بناهای تاریخی در شهر گرمسار,جاذبه های طبیعی گرمسار,دیدنی های شهر گرمسار

آب و هوای گرمسار

گرمسار دارای آب ‌وهوای گرمی می باشد، میانگین دمای سالانه این شهر حدود ۱۸ درجه سانتی‌ گراد می باشد که در بیشتر روزها شهر گرمسار از هوای گرم برخوردار است، خصوصا در تابستان ها که اصلا  نمی توانید داغی و گرمی بیش از حد دمای هوا را تحمل کنید، حتی در زمستان هوای سردی را تجربه نخواهید کرد.

بناهای تاریخی در شهر گرمسار,جاذبه های طبیعی گرمسار,دیدنی های شهر گرمسار

وجه تسمیه نام گرمسار

شهرستان گرمسار در گذشته به نام خوار معروف بوده و در سال ۱۳۱۹ خورشیدی به گرمسار تغییرنام یافته است. این شهرستان همچنین به نام قشلاق نیز معروف بوده که بیشتر افراد مسن گرمسار را قشلاق می گویند، به این دلیل قشلاق می نامند که در قدیم شهر گرمسار از 4 بلوک قشلاق، ريكان، ياتری و آرادان تشکیل شده بود، همچنین گرمسار لقب خورشید تابان را به خود گرفته چون در در همسایگی کویر قرار دارد و اولین زیستگاه یوزپلنگ ایرانی می باشد.

بناهای تاریخی در شهر گرمسار,جاذبه های طبیعی گرمسار,دیدنی های شهر گرمسار

سوغات و صنایع دستی گرمسار

شهر گرمسار دارای رونق و تنوع بسیار زیادی از محصولات کشاورزی و صنایع دستی متنوع می باشد، از محصولات کشاورزی این منطقه می توان به گندم، پنبه، خربزه، انار و انجیر اشاره کرد و صنایع دستی و سوغات آن نیز قالی بافی، گلیم بافی، جاجیم بافی، پارچه بافی، خرجین بافی و سفال‌گری، منبت کاری، معرق کاری می باشد که با این تولیدات توانسته شهر گرمسار در بازارهای جهانی طرفداران زیادی برای صنایع دستی و محصولات کشاورزی خود پیدا کند. همچنین محصولات لبنی خالص این شهر طرفداران بسیار زیادی دارد از جمله انار و رب انار که بسیار مورد توجه می ‌باشد.

بناهای تاریخی در شهر گرمسار,جاذبه های طبیعی گرمسار,دیدنی های شهر گرمسار

کاروان ‌سرای شاه عباسی ده نمک

یکی از بناهای تاریخی در شهر گرمسار می توان به کاروان ‌سرای شاه عباسی ده نمک اشاره کرد که قدمت آن به دوره صفویان باز می گردد، این کاروانسرا یکی از آثار ملی ایران و جاذبه های دیدنی که دارای معماری و نمای بسیار جذابی می باشد، این کاروانسرا شامل بخش هایی نظیر: حجره، اتاق، ایوان، شاه‌ نشین و برج دیده‌ بانی می باشد، این کاروانسرا بعنوان یک اقامتگاه توریستی مورد استفاده قرار می گیرد اگر علاقه زیادی به تاریخ و گذشته ها دارید اقامت در این کاروانسرا را حتما تجربه نمایید.

بناهای تاریخی در شهر گرمسار,جاذبه های طبیعی گرمسار,دیدنی های شهر گرمسار

امامزاده سلطان شاه نظر

از بناهای تاریخی و زیارتی در گرمسار امامزاده سلطان شاه نظر می باشد، قدمت امامزاده سلطان شاه نظر به دوران ما قبل اسلام باز می گردد، این امام زاده بر روی تپه ‌ای ساخته شده و معماری آن به دوره قاجار می رسد و دارای معماری مستطیلی شکل و ضریحی چوبی و طاق‌ های مخروطی‌ شکل می باشد که از مصالحی همچون خشت، آجر و سفال ساخته‌ شده و با گچ کاری های زیبایی تزئین شده است. امامزاده سلطان شاه نظر در بهترین موقعیت قرار دارد که دارای آب و هوای دلنشینی می باشد و بهترین گزینه برای تفریح و زیارت می باشد.

بناهای تاریخی در شهر گرمسار,جاذبه های طبیعی گرمسار,دیدنی های شهر گرمسار

آب انبار گرمسار

یکی از دیدنی های شهر گرمسار آب انبار گرمسار است که در ضلع شمالی مسجد جامع گرمسار قرار گرفته است، این آب انبار بزرگ ‌ترین آب انبار در شهر گرمسار می باشد و قدمت آن به دوره قاجار باز می گردد، آب انبار گرمسار دارای چهل پله و پاشیر بزرگ و عریض، یک هواکش مکعبی شکل کوچک، مخزنی استوانه‌ ای شکل و گنبد پله‌ ای مدور آجری شکل می باشد. عمق آبگیر این آب انبار حدود ۱۴ متر بوده و آب آشامیدنی اهالی شهر و حومه را تا 5 سال تأمین می‌ کرده است. آب انبار گرمسار در سال ۱۳۸۰ و به شماره ۳۷۸۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

بناهای تاریخی در شهر گرمسار,جاذبه های طبیعی گرمسار,دیدنی های شهر گرمسار

پارک جنگلی پروفسور کردوانی

در شهر گرمسار پارک جنگلی دیدنی پروفسورکردوانی قرار دارد، که حدود 90 هکتار وسعت دارد، پروفسورکردوانی پدر کویر شناسی ایران بود و برای کویرها و بیابان های ایران خدمات ارزنده ای را انجام داد، پارک جنگلی پروفسورکردوانی یکی از دیدنی های توریستی در شهر گرمسار می باشد. پارک جنگلی پروفسورکردوانی دارای 2 حلقه چاه و حدود 60 هزار اصله درخت می باشد و یکی از جاذبه های دیدنی در شهر گرمسار محسوب می شود.

بناهای تاریخی در شهر گرمسار,جاذبه های طبیعی گرمسار,دیدنی های شهر گرمسار

پارک ملی کویر

از جاذبه های طبیعی گرمسار پارک ملی کویر می باشد، این پارک ملی دارای تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی زیادی بوده و موجودات کمیاب در معرض خطر انقراض نیز می باشد، به این پارک ملی به آفریقای کوچک معروف می باشد و جانوارنی نظیر آهو، گورخر و یوزپلنگ آسیایی، پلنگ ایرانی، کفتار، روباه قرمز، قوچ و میش و شغال و پرندگانی مهاجر و بومی همچون کبک، تیهو، انواع گنجشک، چکاوک، پرستو، عقاب طلایی، غاز و مرغابی در این پارک ملی زیست می کنند. پارک ملی کویر دارای آب ‌وهوای گرم و خشکی است که بهترین فصل بازدید از آن در فصل پاییز می باشد.

بناهای تاریخی در شهر گرمسار,جاذبه های طبیعی گرمسار,دیدنی های شهر گرمسار

کاروانسرای قصر بهرام

کاروانسرای قصر بهرام یکی از بناهای تاریخی در شهر گرمسار که مربوط به دوره ساسانی می ‌باشد، این کاروانسرا توسط بهرام ساسانی معروف به  بهرام گور ساخته شده است، این کاروانسرا بیشتر مکانی برای اقامت پادشاهان صفوی د‌ر مواقع شکار و سفرهای شاهانه آنها بوده است، چون در مسیری که کاروان ها از آن عبور کند قرار ندارد. کاروانسرای قصر بهرام در جنوب گرمسار و در دامنهای شمالی سیاه کوه قرار دارد. معماری این کاروانسرا به شکل مستطیل شکل و از مصالحی نظیر سنگ و آجر ساخته شده است، این کاروانسرا همچنین دارای چند برج با دو دروازه شمالی و جنوبی و شش برج با سنگ بزرگ یک پارچه می باشد. برای تامین آب آشامیدنی در این کاروانسرا را با استفاده از لوله‌ هاى سفالینی که به حالت دو مجراى روى هم از چشمه شاه دامنه سیاه‌ کوه آب را به استخرهاى بزرگی که در این کاروانسرا ساخته شده منتقل می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا