جاذبه های گردشگری ایران

خانه های تاریخی شهر اصفهان

اصفهان یکی از مقاصد گردشگری ایران و از قدیمی ‌ترین شهرهای تاریخ جهان که در 3 دوره مهم تاریخی پایتخت ایران بوده، شهر اصفهان آثار تاریخی با ارزش و بی ‌نظیری را در خود جای داده است که به بیش از ۶ هزار اثر تاریخی می رسد، علاوه بر جاذبه های تاریخی، اصفهان همچنین جاذبه های طبیعی منحصربفرد زیادی نیز دارد که به همین دلیل اصفهان به نصف ‌جهان معروف می باشد. خانه‌های تاریخی اصفهان نمادی از تاریخ دیرینه و اصالت مردم این شهر می باشد، که جایگاه ویژه‌ای برای حاکمان در گذشته داشته، خانه های تاریخی اصفهان هنر معماری ایرانی را در حکومت‌های گذشته به نمایش گذاشته اند، معماری های بی نظیر و تزییناتی باشکوه همچون مقرنس ‌کاری، آینه ‌کاری، طلاکاری، نقاشی‌های زیبا و گچ ‌بری‌های چشم گیر و خارق العاده که شکوه و عظمت خاصی را نشان می دهند، در این مقاله با ما همراه باشید تا با خانه های تاریخی اصفهان بیشتر آشنا شوید.

خانه ملاباشی اصفهان,خانه های تاریخی اصفهان,خانه های سنتی اصفهان

خانه تاریخی بخردی اصفهان

خانه تاریخی بخردی یکی از مشهور ترین خانه های سنتی اصفهان که متعلق به دوره صفویان می باشد، خانه بخردی در شمال شهر اصفهان در منتهی ‌الیه غربی باغ زیبای جمیلان قرار دارد. خانه تاریخی بخردی از معماری زیبایی برخوردار است، این خانه دارای 12 اتاق، دو حیاط و اندرونی و بیرونی، دو شاه ‌نشین، یک ایوان در قسمت میانی، یک تالار اصلی در قسمت شمالی ایوان و چندین اتاق در سمت شرق و غرب دارد. امروزه خانه تاریخی بخردی به یک اقامتگاه تبدیل شده و دارای امکانات بی نظیری مانند: حمام و سرویس‌ های بهداشتی درون اتاق‌ها، آشپزخانه، پذیرش، حیاط و باغچه می باشد که گزینه ی مناسبی برای اقامت مسافران و گردشگران می باشد، خانه تاریخی بخردی همچنین به جاذبه هایی نظیر حمام علی قلی آقا، کاخ چهلستون، عمارت عالی قاپو، کاخ هشت بهشت و میدان نقش جهان نزدیک می باشد. خانه تاریخی بخردی از جمله خانه های تاریخی ایران که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آدرس خانه تاریخی بخردی: اصفهان، خیابان شهدا، خیابان ابن سینا، پلاک ۵۶

خانه های قدیمی اصفهان,خانه ملاباشی اصفهان,خانه های تاریخی اصفهان

خانه تاریخی مشروطیت اصفهان

خانه مشروطیت اصفهان از دیگر خانه های تاریخی اصفهان که اوایل حکومت رضا شاه پهلوی دوره قاجار باز می گردد، خانه مشروطیت متعلق به فردی از علما و اساتید معروف اصفهان به نام محمد تقی رازی اصفهانی، سرشناس دوره قاجار و سرسلسله نجفی بوده، این خانه دارای معماری بی نظیر و با شکوهی می باشد، خانه تاریخی مشروطیت اصفهان در گذشته مکانی برای گردهمایی افراد مشروطه‌ خواه و رجال سیاسی بوده، و امروزه بعنوان موزه ای با ارزش در آمده، که در آن ماکت‌های بسیار طبیعی و عکس‌هایی از دوره مشروطه و مستندات تاریخی به نمایش گذاشته شده است.

آدرس خانه تاریخی مشروطیت: اصفهان، خیابان فرشادی، بازارچه حسن‌آباد

خانه ملاباشی اصفهان,خانه های تاریخی اصفهان,خانه های سنتی اصفهان

خانه تاریخی شهشهانی اصفهان

خانه شهشهانی از دیگر خانه های دوره قاجار در شهر اصفهان می باشد، که قدمتی 150 ساله دارد و در سال 1276 قمری توسط داروغه اصفهان به نام میرزا حسین آقانقلی در محله ای اعیان نشین در زمینی به مساحت 300 متر مربع ساخته شد، در این محله بزرگان و دولت مردان اصفهان سکونت داشتند، خانه شهشهانی دارای معماری و تزئیناتی باشکوه می باشد، خانه تاریخی شهشهانی دارای بخش ها و قسمت های مختلفی همچون 2 ورودی غربی و شرقی، 1 ایوان، 1 حیاط، 1 حوض و 2 باغچه کوچک، چندین اتاق آینه کاری شده در اطراف حیاط، اتاق طلاکاری شده نیمه تمام و پنج دری در ضلع شمالی عمارت، چاه آب، آب انبار، مطبخ، بالاخانه، انبار چوب و ذغال، اتاق شاه نشین، زیر زمین، و  قهوه خانه،  صندوق خانه، انبار سلاح های سرد و گرم و آذوقه می باشد. خانه تاریخی شهشهانی با شماره 6525 در تاریخ 7 مهر 1381 خورشیدی به ثبت ملی رسید.

آدرس خانه تاریخی شهشهانی: اصفهان، محله شهشهان، کوچه صحه میرزا اسدالله خان، پلاک ۳۲

خانه ملاباشی اصفهان,خانه های تاریخی اصفهان,خانه های سنتی اصفهان

خانه تاریخی مشیرالملک اصفهان

از دیگر خانه های تاریخی دوره صفویه اصفهان خانه تاریخی مشیرالملک انصاری می باشد که متعلق به خاندان مشیر انصاری شخصی از مستوفیان دربار صفویه می باشد. خانه مشیرالملک انصاری دارای معماری منحصربفرد سنتی ایرانی می باشد و از تزئینات این خانه تاریخی می توان به تزئینات نقاشی، گچ بری های شاهکارانه، آینه کاری های سقف اشاره کرد، جالب است بدانید این خانه تاریخی در دوره های مختلف کاربری های متفاوتی همچون خانه تاجر اصفهانی، کنسولگری پادشاهی پروس، اقامتگاه پناهندگان خوزستانی بوده و امروزه بعنوان یکی از مقاصد گردشگری در لیست جاذبه های تاریخی شهر اصفهان قرار گرفته و بازدید کنندگان زیادی دارد، خانه مشیرالملک انصاری همچنین به دیدنی های دیگر شهر اصفهان همچون بازار بزرگ اصفهان، مسجد شیخ لطف الله، میدان نقش جهان، عمارت عالی قاپو و خانه مشروطه اصفهان نزدیک می باشد.

آدرس خانه تاریخی مشیرالملک: اصفهان، خیابان هاتف، کوچه یخچال، ابتدای کوی هارونیه، بن بست آسمان، خانه تاریخی مشیرالملک

خانه ملاباشی اصفهان,خانه های تاریخی اصفهان,خانه های سنتی اصفهان

خانه ملا باشی اصفهان

خانه ای با معماری باشکوه و دیدنی که از جذاب ترین خانه های تاریخی اصفهان بشمار می رود خانه ملاباشی اصفهان می باشد، خانه تاریخی ملاباشی از معماری سه دوره تاریخی صفویه، زندیه و قاجاریه تشکیل شده، خانه تاریخی ملاباشی دارای قسمت های مختلفی همچون بخش زمستان نشین، 2 اتاق دو پنج دری، یک شاه نشین و یک اتاق ۹ دری، حیاط بیرونی، تابستان نشین، حیاط اندرونی، زیرزمین، مطبخ، انبار و … می باشد، ملاباشی این خانه در زمان ناصرالدین شاه قاجار خریداری کرد و از آن زمان به نام وی معروف شد، بعد ها در سال 1380 شمسی خانه ملاباشی توسط فردی بنام معتمدی خریداری شد و مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت و بعنوان یک هتل و اقامتگاه مورد استفاده قرار گرفت و در سال 1381 شمسی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

آدرس خانه ملا باشی: اصفهان، خیابان هشت بهشت غربی، خیابان ملک، در نزدیکی خانه امین‌التجار

خانه ملاباشی اصفهان,خانه های تاریخی اصفهان,خانه های سنتی اصفهان

خانه کیانپور اصفهان

خانه تاریخی کیانپور از دیگر خانه های قدیمی اصفهان که در دوران سلطنت ناصرالدین شاه، حکومت قاجاریان در سال های ۱۲۴۰ تا ۱۲۴۵ شمسی به دستور حاج آقاحسن گیلانیان و توسط یکی از معماران برجسته میرزا رضا معمار در زمینی به مساحت 436 متر مربع در خیابان چهار باغ پایین ساخته شد، این خانه تاریخی دارای بخش هایی نظیر یک هشتی، یک دالان یا دهلیز، تالار شاه نشین و تزئیناتی نظیر: نقاشی روی گچ، آیینه کاری و گچ ‌بری، چندین اتاق در طرفین با گچ بری هایی بسیار جذاب، اتاق های سه دری با مقرنس های جذاب می باشد. خانه تاریخی کیانپور از سال ۱۳۹۳ بعنوان یک هتل سنتی و اقامتگاه سنتی مورد استفاده قرار گرفت و در فهرست آثار تاریخی شهر اصفهان به ثبت رسید، از جاذبه های گردشگری نزدیک به خانه تاریخی کیانپور می توان به کاخ چهل ستون، کاخ هشت بهشت، مسجد امام اصفهان، عمارت عالی قاپو، سی و سی پل اشاره کرد.

آدرس خانه کیانپور: اصفهان، چهارباغ پایین، کوچه پشت بارو ۱۴، کوچه شهید بحرینیان، بن بست گل داوودی، پلاک ۷۶

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا